Nederlandse remake voor Hasta la vista

Rechten gekocht door productiebedrijf BosBros

Het Amsterdamse productiebedrijf BosBros (Minoes, Dolfje Weerwolfje) heeft de rechten van de Vlaamse film Hasta la vista gekocht voor een Nederlandse remake. Wie de film gaat regisseren is nog niet bekend.

Hasta la vista gaat over drie gehandicapte vrienden die houden van wijn en vrouwen. Philip is vrijwel volledig verlamd, Lars zit in een rolstoel, en Jozef is blind, maar dat weerhoudt de mannen er niet van af te reizen naar Spanje om daar in een speciaal bordeel hun maagdelijkheid te verliezen.
 
De film van regisseur Geoffrey Enthoven heeft sinds de première nationaal en internationaal veel succes gehad. Zo won de film onder meer de publieksprijs van het Noordelijk Film Festival in Nederland.

Hasta la vista is niet de eerste Nederlandse remake van een Vlaamse film. Een jaar geleden kwam de Nederlandse variant van Loft uit, twee jaar na het origineel. De Nederlandse versie werd geregisseerd door Antoinette Beumer, maar toen zij vanwege een ongeluk op de set een paar maanden niet kon werken, nam Vlaamse Loft-regisseur Erik van Looy het over. Van Looy werkt nu aan een Amerikaanse remake van Loft, met rollen voor  Wentworth Miller en James Marsden.