Michael Moore tipt Matt Damon als presidentskandidaat

Acteur spreekt zich vaak politiek uit

Matt Damon heeft weliswaar nooit openlijk geüit dat hij de politiek in wil, de acteur spreekt zich wel steeds vaker uit over politieke kwesties. Dat is Michael Moore ook opgevallen: de filmmaker tipte Damon onlangs als presidentskandidaat.

‘Hij heeft veel lef getoond door zich uit te spreken over belangrijke zaken, zonder te letten op wie hij mogelijk zou kunnen beledigen’, zei Moore tijdens een discussie op de site Firedoglake.com . ‘Als de Republikeinen iets hebben bewezen, is het dat je kunt winnen met een populaire kandidaat – zelfs met een acteur. Ik noem zijn naam alleen maar omdat ik graag zou zien dat wij ook meer in die richting gaan denken.’

De linkse Damon was tijdens de vorige presidentsverkiezingen een fervent aanhanger van Obama, maar heeft het de afgelopen jaren niet gelaten kritiek te uiten op bepaalde beslissingen van de president. Vorige week haalde hij het nieuws toen hij een journaliste van felle repliek diende tijdens een onderwijsbijeenkomst die hij bezocht met zijn moeder, een lerares.

Vorig jaar sprak Damon de voice-over in van de kritische documentaire Inside Job, over de economische crisis, een klus die hij naar eigen zeggen aannam uit principiële motieven.

Bekijk op de site Punjiba.com Matt Damons vijf beste politieke momenten.