Noorse auteur Jo Nesbø en het Britse productiebedrijf Working Title Films hebben bevestigd dat Martin Scorsese de regie van de boekverfilming The Snowman op zich zal nemen.

The Snowman is het zevende boek in een reeks over Harry Hole, een alcoholistische rechercheur die er in zijn werk nogal onorthodoxe methodes op nahoudt.

Nesbø was voorheen terughoudend om zijn boeken te laten verfilmen – in het verleden grapte de auteur wel dat hij zijn boeken alleen verfilmd zou willen zien als ze  door Martin Scorsese ( The Departed) geregisseerd zouden worden. Eerder dit jaar kwam er toch een Noorse filmbewerking van Nesbø’s thriller Headhunters uit. Terwijl de film in productie was, verkocht hij de rechten van de Harry Hole-serie aan het Britse Working Title.

Het script wordt verzorgd door Matthew Michael Carnahan (World War Z), en Tim Bevan en Eric Fellner (The Big Lebowski) zullen optreden als producenten. Jo Nesbø heeft laten weten dat de filmversie van The Snowman zich niet in Oslo, de originele setting, zal afspelen. In welke stad Harry Hole zich dan zal bevinden is nog niet bekend.

Scorsese rondde onlangs de familiefilm Hugo af en werkt momenteel aan het drama Silence. The Snowman moet in 2013 verschijnen.