Keanu Reeves: nog twee delen The Matrix op komst

'Fans hebben recht op nieuw revolutionair deel'

Keanu Reeves zegt dat Andy en Lana Wachowski, de schrijvers en regisseurs van de eerste drie Matrix-films, nog niet klaar zijn met de filmreeks. De 46-jarige acteur, die hoofdpersonage Neo speelde, heeft met de Wachowskis geluncht tijdens de kerstdagen en kreeg toen twee afgeronde scripts te lezen. Reeves vertelde over de filmplannen tijdens een vraag- en antwoordsessie op de Performing Arts University in Londen, schrijft filmwebsite Ain't it Cool.

Hij onthulde bovendien dat het regisseursduo, voorheen bekend als de Wachowski-broers (Larry gaat sinds een aantal jaar als Lana door het leven) al met Avatar-regisseur James Cameron om de tafel hebben gezeten om de voor- en nadelen van The Matrix in 3D te bespreken.

Reeves zei het gevoel te hebben dat hij de fans een film verschuldigd is die echt de titel The Matrix verdient. Hij zwoer dat deze twee films net als de eerste Matrix een revolutie in het actiegenre zullen betekenen. De Wachowski-broers zijn nu nog bezig met een film genaamd Cloud Atlas, maar zullen zich volgens Reeves daarna richten op het waarmaken van een vierde en vijfde Matrix-film. 

Het eerste deel, The Matrix, kwam uit in 1999 en bleek een enorme kaskraker. Opvolgers The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions uit 2003 deden het ook goed in de bioscopen, maar werden door de meeste critici de grond in geschreven.

Update: de agent van Reeves heeft inmiddels verklaard dat de acteur nooit op de Performing Arts University in Londen heeft gesproken en dat van het hele verhaal niets waar is.

Bron: Novum