Kattenkwaad wint in Palm Springs

Korte film van Nova van Dijk is beste Live Action Short

De NPS-Kort film Kattenkwaad (Cat and Mice) van Nova van Dijk heeft de prijs voor Best Live Action Short (15 minuten en korter) gewonnen tijdens het Palm Springs International Shortfest 2011, het grootste korte film-festival van Noord-Amerika. Het scenario van Kattenkwaad werd geschreven door zus Laura van Dijk. In 2010 werd de film door de Oscar selectie-commissie gekozen als Nederlandse inzending voor de Academy Award Best Live Action Short Film.

Kattenkwaad gaat over Jonas, een schuwe einzelgänger. Hij steelt katten van straat en leeft van het vindersloon dat hij opstrijkt als hij de katten weer terugbrengt bij hun eigenaar. Hij leeft in zijn eigen wereld, een huis vol met katten en jazz muziek.  Als hij op een dag thuiskomt met een flyer van een vermist meisje in plaats van een vermiste kat, neemt zijn leven een drastische wending.

Kattenkwaad is Nova van Dijks eerste fictiefilm nadat zij in 2009 afstudeerde aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de documentaire Tzirk.  September 2009 ging haar documentaire Arie Kater, de kater komt later, een film over haar grootvader kunstenaar Arie Kater, in première op het Nederlands Film Festival. Momenteel werkt van Dijk aan de ontwikkeling van een One Night Stand, getiteld Honing.

Bron: Persbericht