Jury Gouden Palm Cannes bekend

O.a. Robert De Niro, Uma Thurman en Jude Law

De achtkoppige jury van de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes is bekend. Robert De Niro is voorzitter. Onder andere de Britse acteur Jude Law en de Amerikaanse actrice Uma Thurman zitten in de jury.

Law is bekend om zijn rollen in Cold Mountain, The Talented Mr. Ripley en Sherlock Holmes. Thurman speelde in Pulp Fiction en Kill Bill. Naast Law en Thurman zit ook de Argentijnse actrice en producer Martina Gusman in de jury. Zij speelde onder andere in Leonera van Pablo Trapero.

Ook de Noorse journaliste en schrijfster Linn Ullman - dochter van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman en de Noorse actrice Liv Ullman - neemt plaats op een jurystoel, evenals de Chinese producente Nansun Shi. Ze runt samen met haar man Tsui Hark, regisseur van Once upon a Time in China, een productiebedrijf.

Verder jureert de Franse regisseur Olivier Assayas, een Cannesveteraan. Onder andere zijn films L’eau froide en Demonlover werden op het festival gedraaid. De Chinese cineast Johnnie To maakte Cheung fo en Exiled, en regisseur Mahamat-Saleh Haroun uit Tsjaad is bekend van de films Daratt en A Screaming Man.

Negentien films dingen mee naar de Gouden Palm , de prestigieuze prijs van het filmfestival. Het 64e festival in Cannes duurt van 11 tot 22 mei.

Bron : Novum