Josh Brolin hoofdrol in remake Oldboy

Spike Lee regisseert, Christian Bale overweegt schurkenrol

Josh Brolin zal de hoofdrol spelen in de Amerikaanse remake van de Koreaanse succesthriller Oldboy, die in 2012 in de bioscoop moet verschijnen.

De harde actiethriller van Park Chan-wook, over een man die om onduidelijke redenen vijftien jaar wordt opgesloten en daarna wraak neemt, won bij verschijning in 2003 vele prijzen, waaronder de juryprijs in Cannes. Park baseerde de film op een Japanse mangastrip.

De rechten voor een Amerikaanse remake waren aanvankelijk verworven door Steven Spielberg, die Will Smith in de hoofdrol wilde hebben. Vorige maand werd al bekend dat Spielberg het stokje had doorgegeven aan Spike Lee, en nu is Smith dus vervangen door de 53-jarige Brolin, bekend van films als No Country for Old Men en True Grit.

Als vijandige tegenspeler van Brolin is Christian Bale benaderd, die interesse heeft getoond. Bale is momenteel nog bezig met de opnamen van The Dark Knight Rises, en kan het daarna erg druk gaan krijgen: behalve Spike Lee hebben regisseurs als Clint Eastwood, Michael Mann en Darren Aronofsky hem gevraagd voor een rol in hun nieuwe films.

De remake van Oldboy staat gepland voor 2012. Op internet houden fans zich vooral bezig met de vraag of de controversiële elementen uit het origineel – een inktvis die levend wordt opgegeten, een gruwelijke scène met een hamer, een incestueuze relatie – in de Amerikaanse versie zullen worden gehandhaafd.