Jonge filmmakers roepen hulp in van publiek

Crowdfunding moet Broeder helpen

Regisseur Rolf van Eijk (HKU Award 2007) en scenarist Robert van Dijk roepen de hulp van het publiek in om via het Nederlandse crowdfunding platform cinecrowd.nl een bijdrage te leveren voor hun nieuwe korte film Broeder. Een film waarmee ze de aandacht willen vestigen op agressief gedrag tegen ambulancepersoneel.

De film wordt geproduceerd door Revolver Media, waarvan op dit moment de films Club Zeus van David Verbeek en 22Mei van Koen Mortier in de Nederlandse bioscopen draaien. Het is de bedoeling dat de film op het Nederlands Film Festival of het International Film Festival Rotterdam in première gaat. Zie voor meer informatie over de film www. revolver.nl/broeder

In Broeder zien we twee ambulancebroeders die uitrukken om een gewonde man te hulp te schieten. Bij aankomst krijgen ze te maken met een agressieve menigte. Centraal staat de vraag: Wat doe je wanneer je voor de keuze komt te staan jezelf of de ander te redden? 
 
Rolf van Eijk rondde met de film Hemel boven Holland in 2007 zijn studie af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De film werd bekroond met de HKU-prijs. 'Een parel,' volgens de VPRO, 'effectief en indrukwekkend' volgens Trouw. In een stijl die doet denken aan die van de films van de gebroeders Dardenne vertelt de film in 22 scènes, die elk uit slechts één hand-held shot bestaan het verhaal van de moordenaar van Theo van Gogh: Mohammed B. Vervolgens draaide hij de televisiefilms De Ander en Vast in het kader van de One Night Stand reeks voor de VPRO.
 
CineCrowd is een non-profit stichting waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren & pitchen. Particulieren, maar ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren om zo de realisatie van een film mogelijk te maken. Afhankelijk van de bijdrage krijgt de Filmsponsor ook iets terug, bijvoorbeeld kaartjes voor het festival waar de film draait, vermelding op de aftiteling of een bezoek aan de set. CineCrowd is een stichting en heeft, net zoals de filmprojecten op de website, geen winstoogmerk. Cinecrowd heeft sinds haar start in februari 2011 reeds ruim 65.000 euro weten op te halen.