Huis van The Dude te koop

Woning uit The Big Lebowski moet 2,3 miljoen opbrengen

Het kost wat, maar dan woon je wel in het huis van The Dude, het iconische personage van Jeff Bridges in de film The Big Lebowski.

De bungalow in de wijk Venice in Los Angeles, waarin The Dude in de openingsscène van de film wordt belaagd, staat momenteel te koop voor 2,3 miljoen dollar. De woning wordt tegelijk met vijf naburige bungalows aangeboden , vandaar de pittige prijs. Sinds de opnames van The Big Lebowski (1998) is het huis grondig gerenoveerd, en daardoor amper meer te herkennen, zoals blijkt op de foto’s van de makelaar.

Nog een teleurstelling voor geïnteresseerde fans: Dude’s favoriete bowlinghal, Hollywood Star Lanes, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een school. De eettent In and Out Burger ligt nog wel om de hoek.

Hoge prijzen voor Big Lebowski-gerelateerde parafernalia zijn overigens niet uitzonderlijk: eerder dit jaar werd het vest dat Bridges in de film draagt geveild voor meer dan tienduizend dollar. Kledingzaak Pendleton, verkoper van het oorspronkelijke vest, heeft aangegeven het kledingstuk (ietsje aangepast) binnenkort weer op de markt te brengen onder de naam ‘Dude Cardigan’.


The Dude, met vest, en de reclamefoto van kledingzaak Pendleton, die de 'Dude Cardigan' opnieuw op de markt brengt.