When the War Ends is tijdens de openingsavond van de 31e editie van het Nederlands Film Festival onderscheiden met de Filmprijs van de Stad Utrecht. Regisseur Thijs Schreuder ontving de prijs, een beeld van de Utrechtse kunstenaar Joost van den Toorn en een geldbedrag van 5 duizend eruo, uit handen van burgemeester Aleid Wolfsen.

When the War Ends is een portret van een voormalig IRA-strijder die in Belfast iets terug wil doen voor de gemeenschap die hem steunde tijdens de bloedige strijd om onafhankelijkheid. When the War Ends is tot stand gekomen met een zogeheten Wildcard van het Nederlands Filmfonds, een bijdrage voor een korte documentaire van een beginnend filmmaker.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht kent de Filmprijs van de Stad Utrecht toe aan het beste regiedebuut uit de Debuut Competitie van het Nederlands Film Festival, waarvoor dit jaar zestien eerste zelfstandige korte films, documentaires en tv-producties zijn geselecteerd.

De korte documentaire wordt op zondag 25 september, maandag 26 september en dinsdag 27 september vertoond tijdens het Nederlands Film Festival.