The Sky Above Us krijgt € 500.000 realiseringsbijdrage. Het project is ontwikkeld via artistiek intendant Frank Peijnenburg en hij steunt het ook in de realisering.
Regie en scenario: Marinus Groothof
Productie: IDTV Film & LEV Pictures
Genre: drama
Logline:Terwijl de stad zich in stilte opmaakt voor nog een avond met mogelijke NAVO-bombardementen, proberen drie mensen in Belgrado hun verstand te beschermen door het creëren van een eigen realiteit.

Mees Kees krijgt € 369.000 realiseringsbijdrage. Het project is ontwikkeld via commercieel intendant Marleen Gorris en zij steunt het ook in de realisering .
Regie: Barbara Bredero 
Scenario: Tijs van Marle
Productie: PV Pictures
Genre: kinder- en familiefim
Logline: Als Tobias een nieuwe meester krijgt, wordt school opeens tien keer zo leuk. Mees Kees laat de kinderen uitblinken door lol met ze te maken. Maar hoe lang mag hij blijven? En wat moet Tobias nog zonder Mees Kees, als die ook de rest van zijn leven opfleurt?

Alles is familie krijgt € 550.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Joram Lürsen
Scenario: Kim van Kooten
Productie: IDTV Film
Coproducent: Eyeworks Film & TV Drama- Belgie
Genre: romantische komedie
Logline: Winnie wil een baby. Haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen. Zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid. Hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil.

Camiel Borgman krijgt € 750.000 realiseringsbijdrage. 
Regie: Alex van Warmerdam
Scenario: Alex van Warmerdam
Productie: Graniet Film BV
Coproducenten: Epidemic BVBA en Det Danske Filmstudie
Genre: zwarte komedie
Logline: En zij daalden neer op aarde om hun gelederen te versterken.
 
PARA krijgt € 400.000 realiseringsbijdrage.
Regie: Dick Maas
Scenario: Dick Maas
Productie: Tom de Mol Productions B.V./Parachute Pictures B.V.
Genre: action comedy
Logline: Para , in het dagelijks leven een alleenstaande onopvallende kapster, leidt een verborgen leven als geheim agent. Haar zorgeloze dubbelleven wordt plotseling op zijn kop gezet als ze de zorg krijgt over de zoon van haar overleden zuster.