Eric Koch, filmmedewerker van De Telegraaf, heeft donderdagavond in Utrecht de Louis Hartlooper Prijs voor de Filmjournalistiek ontvangen.

De prijs wordt jaarlijks tijdens het Nederlands Film Festival uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur .

Volgens de jury verdient Koch de prijs omdat hij ‘het nieuwe filmaanbod wekelijks op een zodanige wijze weet te recenseren dat de art film een breder publiek aanspreekt. Tegelijkertijd nodigen zijn recensies het art film-publiek uit om een populaire mainstream film te “proberen”. (…) Door zijn grote liefde voor uiteenlopende filmgenres heeft hij de afgelopen jaren veel bijgedragen aan het filmbezoek en de filmbeleving in Nederland. Bovendien pleit voor hem dat hij in een populaire krant als De Telegraaf consequent de art films enthousiast recenseert.’

De prijs bestaat uit een oorkonde, een symbolische zwarte spiegel, een bedrag van duizend euro en een eervolle plek aan de wand van het Utrechtse Louis Hartlooper Complex.

Vorig jaar werd de prijs uitgereikt aan Oliver Kerkdijk, medewerker van onder meer Cinema.nl en de VPRO Gids.