Eind 2008 schreven we al dat Ari Folman, regisseur van Waltz with Bashir, de rechten van het boek The Futurological Congress van Poolse sciencefictionschrijver Stanislaw Lem (Solaris) had verkregen. Nu is er beeldmateriaal van The Congress.

De film is een combinatie van live action en animatie. Volgens Folman is het live-actiongedeelte, dat in totaal zeventig minuten van de film beslaat, zo goed als klaar. Aan het animatiegedeelte wordt momenteel nog gewerkt.

Het originele verhaal van Lem gaat over een wereld waarin de realiteit is vervangen door met drugs  opgewekte hallucinaties. Folmans versie gaat over een ouder wordende actrice, gespeeld door Robin Wright, die een deal maakt met een studio om de zorg voor haar gehandicapte zoon ( Kodi Smit-McPhee) te kunnen betalen. Maar haar keuze blijkt enorme gevolgen te hebben voor de actrice en haar carrière.

De cast wordt aangevuld door Harvey Keitel, Paul Giamatti, Frances Fisher en Danny Huston. Folman hoopt dat de film begin 2013 klaar zal zijn.

Bekijk hieronder de eerste beelden van The Congress.