Crossing Europe eert Nanouk Leopold en Stienette Bosklopper

Het Crossing Europe Filmfestival wijdt dit jaar een eerbetoon aan twee prominente Nederlandse film professionals: regisseur Nanouk Leopold en producent Stienette Bosklopper (Circe Films), die de afgelopen tien jaar veelvuldig hebben samengewerkt. Dat meldt het EYE Film Instituut.

Crossing Europe biedt elk jaar een programma met de beste hedendaagse auteurscinema van Europa. Een vast programma-onderdeel is Tribute, gewijd aan vernieuwende Europese filmmakers. Eerdere Tributes stonden in het teken van het werk van Koktebel Film Company (2010), Ursula Maier en Lionel Baier (2009).

Het Tribute van dit jaar dat is gewijd aan Nanouk Leopold en Stienette Bosklopper, gepresenteerd met steun van EYE Film Instituut Nederland, omvat acht programma’s die laten zien dat beiden staan voor innovatieve en bijzondere artistieke auteurscinema. Crossing Europe opent met de nieuwste productie die is voortgekomen uit hun samenwerking: Brownian Movement, een film die voor verschillende prestigieuze internationale filmfestivals is geselecteerd, waaronder Toronto en Berlijn.

Het festival vindt plaats in Linz, Oostenrijk, van 12 tot en met 17 april.