De grote Amerikaanse filmstudio's Warner Bros, Sony, Universal en 20th Century Fox hebben een overeenkomst getekend met Home Premiere, een Amerikaanse video-on-demandservice. Vanaf eind april zullen films van de vier studio's al binnen twee maanden na de bioscooprelease legaal thuis te streamen zijn. Dit tot ergernis van Amerikaanse bioscoopeigenaren.

Normaal draait een film minimaal vier maanden in de Amerikaanse bioscopen voordat hij op een andere wijze vertoond mag worden. VOD-services zoals Netflix mogen een film zelfs pas 28 dagen na de DVD-release online verhuren.

Als reden geven Home Premiere en de studio's dat ze het publiek dat niet meer naar de bioscoop gaat willen terugwinnen. En met de vervroegde onlineverhuur willen de filmmaatschappijen de tegenvallende verkoopcijfers van DVD's tegengaan .

De National Association of Theater Owners (NATO), die de Amerikaanse bioscoopeigenaren vertegenwoordigt, is bang dat bioscopen hierdoor minder zullen gaan verdienen. Ook denken zij dat Home Premiere alleen maar tot versnelde filmpiraterij zal leiden. Volgens de NATO geven de studio's de piraten in feite al na 60 dagen een high-definition digitale kopie van hun films.

Een film zal via Home Premiere voor dertig dollar (circa 21 euro) twee tot drie dagen te bekijken zijn. Just Go with It zal de eerste film zijn die eind april via deze service gehuurd kunnen worden.