Biopic Brian Wilson in de maak

Nog niet bekend wie Beach Boys-frontman gaat spelen

Oren Moverman, die eerder het scenario voor Todd Haynes’ Bob Dylan-film I'm Not There schreef, is bezig met een script. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

De 69-jarige Wilson was in 1966 de man achter het Beach Boys-album Pet Sounds , dat wordt gezien als een van de invloedrijkste popalbums ooit. Tijdens het maken van het volgende album, Smile, kreeg hij een zenuwinzinking waarna zijn rol binnen de band steeds kleiner werd.

De film moet een rauw en eerlijk beeld van Wilson scheppen, laat producent River Road weten. Zo wordt niet alleen gekeken naar het muzikale proces achter zijn werk maar ook naar zijn privéproblemen, en zijn psychische strubbelingen in het bijzonder.

Wilson was al vaker het onderwerp van films. Zo verscheen in 2000 de tv-film The Beach Boys: An American Family, waarin acteur Frederick Weller hem speelde. Wie Wilson in de biopic moet gaan spelen is nog niet bekend.

Brian Wilson kondigde in mei aan de band weer bij elkaar te willen brengen voor een nieuw album. Hij was in 1996 al uit de band gestapt. De rest van het gezelschap , bestaande uit broer Dennis, neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine, ging in 1998 uit elkaar.