Angelina Jolie aangeklaagd wegens plagiaat

Script In the Land of Blood and Honey zou niet origineel zijn

Angelina Jolie en de producenten van haar aanstaande regiedebuut In the Land of Blood and Honey zijn aangeklaagd door Kroatische journalist en auteur Josip J. Knezevic wegens plagiaat.

Knezevic beweert dat Jolie van hem heeft gestolen om haar scenario voor de film te schrijven, al heeft hij niet vermeld uit welk werk de actrice plagiaat gepleegd zou hebben. Welke eisen hij stelt, is nog niet bekend.

In the Land of Blood and Honey gaat over Danijel en Ajla, die voor het uitbreken van de Bosnische oorlog verliefd op elkaar werden. Danijel is soldaat voor het Servische leger en bewaakt het kamp waar de Bosnische Ajla gevangen wordt gehouden, een situatie die het verloop van hun relatie niet ten goede beïnvloedt.

Jolie heeft de Chicago Sun Times laten weten dat zij het script schreef om de heftige gebeurtenissen en verhalen van mensen over de oorlog in Bosnië te verwerken, toen zij daar als ambassadrice voor een hulporganisatie voor vluchtelingen verbleef.

Momenteel is Angelina Jolie bezig met de promotie van haar regiedebuut, maar ze heeft voldoende aanbiedingen gekregen die haar weer voor de camera zouden plaatsen, waaronder de rol van de Britse ontdekkingsreizigster Gertrude Bell in een biopic van Ridley Scott. Ook is Jolie in gesprek met Luc Besson om in zijn nog naamloze thriller te spelen.