Actrice Marie-France Pisier (66) overleden

Speelde in films van Truffaut en Buñuel

De Franse actrice Marie-France Pisier (1944) is afgelopen zondag op 66-jarige leeftijd overleden. Haar lichaam werd door haar echtgenoot Thierry Funck-Brentano gevonden in het zwembad van hun huis. Pisier werd ontdekt door Nouvelle Vague-regisseur François Truffaut, en speelde in films van André Téchiné en Luis Buñuel. De oorzaak van haar dood is onbekend.

Truffaut castte Pisier op haar 17de in de korte film Antoine et Colette, als de geliefde van Antoine, gespeeld door Jean-Pierre Léaud ( Les quatre cents coups). De regisseur viel ook persoonlijk voor haar. Een scheiding met zijn vrouw volgde, en de twee kregen een kortstondige romance. Pisier speelde nog twee keer een rol in Truffauts films: in Baisers volés (1968) en L'amour en fuite (1979).

Pisier in Le fantôme de la liberté ( 1974)

Na een rol in Luis Buñuels Le fantôme de la liberté (1974) probeerde Pisier het ook in Hollywood te maken, maar deze stap deed haar carrière geen goed: Pisier speelde in Amerikaanse flops als The Other Side of Midnight (1977) en Chanel Solitaire (1981) met Rutger Hauer. Terug in Frankrijk speelde Pisier in televisiefilms en films als Dans Paris (2006).

Haar laatste rol was in Il reste du jambon? uit 2010. Pisier verschijnt ook nog in Belmondo, The Career, een documentaire over de Franse acteur Jean-Paul Belmondo ( À bout de souffle, Les misérables), die in mei dit jaar op het Filmfestival van Cannes uitkomt . Pisier was van plan bij de première aanwezig te zijn.