Acteur Bill Hunter (71) overleden

Speelde in Muriel’s Wedding and Priscilla, Queen of the Desert

Afgelopen zondag overleed de Australische acteur Bill Hunter op 71-jarige leeftijd aan kanker. De iconische acteur speelde onder andere in Australische hitfilms als Strictly Ballroom (1992) van Baz Luhrmann, Muriel’s Wedding (1994) en The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994).

Hunter had ambities als professionele zwemmer. Maar dit veranderde nadat hij de (zwemmende) stuntdubbel van Gregory Peck en Anthony Perkins speelde in de film On the Beach (1959). Hunter verscheen hierna in vele televisieseries.

In een reactie in The Guardian vertelde regisseur Phillip Noyce ( Salt, Patriot Games), met wie Hunter in drie films samenwerkte, dat hij als acteur de ‘typische Australische man van de twintigste eeuw was: van onder die schijnbaar norse en ondoordringbare buitenkant, kon Hunter toch tederheid overbrengen.’

Naast televisie acteerde Hunter ook in films met onder andere Dennis Hopper in Mad Dog Morgan (1976), Mel Gibson in Peter Weirs Gallipoli (1981), en Nicole Kidman in Australia (2008).

Zijn laatste rol speelde Hunter in The Cup (2011), een Australisch drama over de paardenraces in Melbourne.