38 Témoins van Lucas Belvaux openingsfilm IFFR

Festival sluit af met Daniel Nettheims The Hunter

De openingsfilm en slotfilm van de 41ste editie van het International Film Festival Rotterdam zijn gisteren bekend gemaakt.

De film waarmee het festival op woensdag 25 januari van start gaat is Lucas Belvauxs 38 Témoins, met hoofdrollen voor Sophie Quinton, Yvan Attal en Nicole Garcia. Het scenario is gebaseerd op de roman Est-ce ainsi que les femmes meurent? van Didier Decoin. 38 Témoins is de zevende film van Belvaux. Eerder regisseerde hij ontvoeringsdrama Rapt (2009).

38 Témoins gaat over Louise (Quinton) die na haar terugkomst van een zakenreis leert dat er een misdaad in haar straat is gepleegd. In eerste instantie zijn er geen getuigen, maar Louise komt er snel achter dat er maar liefst 38 mensen iets hebben gezien of gehoord.

Het festival sluit op 4 februari af met slotfilm The Hunter van Australische regisseur Daniel Nettheim. Hoofdrollen worden vertolkt door Willem Dafoe, Frances O’Connor en Sam Neill. In 2004 werd The Hunter, Nettheims tweede speelfilm, als filmproject geselecteerd voor CineMart,een platform waar filmmakers hun ideeën kunnen pitchen aan producenten en financiers.

 In The Hunter speelt Dafoe iemand die wordt ingehuurd door een Europees biotech-bedrijf om in Tasmanië de laatste Tasmaanse duivel te zoeken. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Julia Leigh.

Op donderdag 19 januari 2012 wordt het volledige programma van het festival bekend gemaakt.