'Film George Clooney opent filmfestival Venetië'

Zegt ingewijde tegen Variety

The Ides of March van en met George Clooney opent het filmfestival van Venetië. Clooney’s vierde film als regisseur beleeft op 31 augustus in Italië de wereldpremière, zegt een ingewijde tegen het Amerikaanse filmblad Variety.

De 50-jarige Clooney schreef ook het scenario en speelt zelf de hoofdrol, van Amerikaanse presidentskandidaat. Ryan Gosling is te zien als zijn spindoctor, die te maken krijgt met vuile politieke spelletjes. Verder doen ook Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Marisa Tomei mee.

The Ides of March is gebaseerd op het toneelstuk Farragut North van Beau Willimon over de ervaringen van Howard Dean, die in 2004 presidentskandidaat was voor de Democraten. De politieke thriller gaat in Amerika op 7 oktober in première.

Op het filmfestival van Venetië zullen ook de nieuwe film van Roman Polanski, Carnage, te zien zijn, net als David Cronenbergs A Dangerous Method.

Voorzitter van de jury is Black Swan-regisseur Darren Aronofsky. De 68ste editie van het festival in Venetië vindt plaats van 31 augustus tot en met 10 september.