Zack Snyder regisseert nieuwe Superman

300-regisseur verfilmt script Christopher Nolan

Zack Snyder heeft getekend voor de regie van Superman: Man of Steel. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. "Ik ben al een hele tijd een groot fan van Superman. Hij is de koning van de superhelden", zegt Snyder, bekend van de films 300 en Watchmen, tegen Deadline. Hij laat hiermee andere gegadigden als Tony Scott, Robert Zemeckis en Ben Affleck achter zich. De film staat gepland voor 2012.

Er staat veel op het spel voor Superman: Man of Steel. Deze nieuwe Superman- film moet het personage weer uit het slop trekken na het tegenvallende Superman Returns uit 2006. Het scenario komt van de hand van Christopher Nolan en David Goyer, de mannen die ook verantwoordelijk waren voor Batman Begins en The Dark Knight. Vooral die laatste film betekende de comeback van Batman.

'Het is nog wat vroeg, maar ik kan je vertellen dat wat Chris en Dave tot nu toe met het verhaal hebben gedaan me een groot inzicht heeft gegeven in hoe we Superman kunnen moderniseren', vertelt Snyder.

Hij zegt te willen beginnen zodra hij klaar is met de postproductie van Sucker Punch. Deze actiethriller, met Emily Browning, Abbie Cornish en Vanessa Hudgens in de hoofdrollen, gaat in 2011 in première.

Bron: Novum