YouTube opent online videotheek

Voorlopig alleen in de Verenigde Staten

YouTube is deze week in alle stilte in de Verenigde Staten begonnen met het verhuren van films. In januari kondigde de populaire videosite de dienst al aan. De filmsite van internetgigant Google vraagt tussen de 99 cent en $3,99 per film die betaald kan worden met Google Checkout, de betaaldienst van Google. Gebruikers hebben 24 tot 72 uur de tijd om de gehuurde film te bekijken.

Begin dit jaar heeft YouTube de dienst tien dagen getest door tijdens het Sundance Film Festival vijf films te verhuren die ook draaiden op het festival. Volgens de New York Times verdiende Google in die periode $10.709 aan de verhuur . De krant meldde destijds dat YouTube in gesprek was met meerdere filmstudio’s om in de toekomst ook grote Hollywoodfilms en televisieseries te verhuren via de site.

‘Toen we Google Rentals in januari aankondigden, hebben we gezegd dat we een plek zouden creëren zodra meer partners zich bij het programma hadden aangesloten. Vandaag de dag hebben bijna vijfhonderd partners zich bij ons verhuurprogramma aangesloten,’ aldus een YouTube woordvoerder tegen NewTeeVee. Of de dienst ook in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend.

(bron : De Telegraaf)