Wereldpremière Schemer in San Sebastian

Nieuwe film Hanro Smitsman geselecteerd voor prestigieus festival

Schemer, de nieuwe speelfilm van Hanro Smitsman, is geselecteerd voor de 58ste editie van het San Sebastian International Film Festival en beleeft op dit festival zijn wereldpremière. De film wordt vertoond als onderdeel van de Zabaltegi-New Directors competitie en dingt mee naar een prijs ter waarde van € 90.000,-.
Het festival in San Sebastian vindt plaats van 17 tot 25 september 2010.

Schemer is de tweede speelfilm van Hanro Smitsman, eerder maakte hij onder andere de telefilm Skin die internationaal op diverse festivals werd vertoond.

Schemer is geïnspireerd op de moord op de Nijmeegse Maja Bradaric in 2003. Anjet Daanje schreef het scenario voor de film waarin de groepsdruk tussen zes middelbare schoolvrienden centraal staat. De hoofdrollen worden vertolkt door Melody Klaver, Gaite Jansen, Matthijs van de Sande Bakhuijzen, Robert de Hoog, Roos Netjes en Gerson Oratmangoen. Hanro Smitsman ontving in 2007 een Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn voor zijn korte film Raak.

Schemer beleeft de Nederlandse première op 25 september tijdens het Nederlands Film festival in Utrecht en is vanaf 14 oktober in de bioscoop te zien.