Uma Thurman-film brengt 90 euro op

Kosten: 3,7 miljoen

Motherhood, geregisseerd door Katherine Dieckmann en met in de hoofdrol Uma Thurman (Pulp Fiction, Kill Bill), heeft een desastreus openingsweekend achter de rug in Groot-Brittannië. De film bracht een kleine 90 euro op. Op de premièredag bedroeg de opbrengst zelfs slechts 9 euro. In totaal kochten 11 mensen een kaartje.

Eind vorig jaar kende de film al een rampzalige release in de Verenigde Staten. De ruim 3,7 miljoen euro kostende komedie, over een moeder die haar 6- jarige dochter wil verrassen met een groot verjaardagsfeest, bracht daar in het eerste weekend slechts 30.000 euro op en zag de totale opbrengst uiteindelijk blijven steken op een kleine 60.000 euro. Wereldwijd bracht de film iets meer dan een half miljoen euro op.

Producent van de film Jana Edelbaum reageerde tegenover de Britse krant The Guardian verrast toen ze hoorde over het desastreuze Britse openingsweekend voor Motherhood. ‘Maak je een grapje? Dan hebben we zeker wel een record gebroken?’ Een schrale troost voor de makers: de Poolse film My Nikifor deed het in 2007 nog slechter door slechts 8 euro op te halen op de openingsdag in Groot-Brittannië.

Ook wereldwijd heeft de film al genoeg in het laatje gebracht om in ieder geval niet de geschiedenisboeken in te gaan als de film met de laagste totale opbrengst ooit. Zo brachten onder meer de in aanmerkelijk meer bioscopen uitgebrachte National Lampoon’s Gold Diggers (2003, 450.000 euro), Rich Girl (1991, 420.000) en Proud American (2008, 100.000) nog minder op. Het record voor de film met de laagste opbrengst ooit ligt echter nog steeds in handen van Zyzzyx Rd (2006); de anderhalf miljoen euro kostende thriller bracht in totaal slechts 25 euro op.