Transformers en Land of the Lost favoriet Razzies

Nominaties Razzie Awards bekend gemaakt

De films Transformers 2 en Land of the Lost zijn over een maand de grootste kanshebbers voor een Razzie Award, de Amerikaanse prijzen voor slechtste films van het jaar.

Beide titels komen in aanmerking voor maar liefst zeven 'Razzies', waaronder die voor voor slechtste film, regie, scenario, duo en slechtste remake of vervolg.

In de categorie slechtste acteur moet hoofdrolspeler Will Ferrell (Land of the Lost) het onder anderen opnemen tegen John Travolta (Old Dogs) en Eddie Murphy (Imagine That). Murphy is naast onder anderen Rob Schneider (oa Deuce Bigalow) en Ben Affleck (oa Pearl Harbor) ook in de race voor de prijs voor de slechtste acteur van het decennium.

In de categorie slechtste actrice gaat de strijd onder anderen tussen Megan Fox ( Transformers 2), Sarah Jessica Parker (Did you hear about the Morgans?) en Sandra Bullock. De laatste is genomineerd voor de geflopte komedie All About Steve. Bullock is echter dit jaar voor haar rol in het drama The Blind Side ook genomineerd  voor een Oscar voor beste actrice. Het zou een unicum zijn als één actrice in één weekend zowel een Razzie als een Oscar in de wacht zou slepen.

De Razzies, beeldjes in de vorm van een framboos, worden traditiegetrouw de avond voor de Oscars (6 maart) uitgereikt. Het gebeurt overigens zelden dat ' winnaars' hun prijs ook komen ophalen.

Klik hier voor de volledige lijst met nominaties.


Bron: ANP