Toy Story 3 goed openingsweekend in VS

Elfde Pixar-film die opent op eerste plek

Toy Story 3 beleefde afgelopen weekend een goede opening in de Amerikaanse bioscopen, met een box-office van 110 miljoen dollar. De nieuwe animatiefilm is Pixars elfde film op rij die direct op de eerste plek is binnenkomen in de Verenigde Staten.

De film is de derde film dit jaar die meer dan een miljoen dollar opbrengt tijdens het openingsweekend. De andere zijn Alice in Wonderland en Iron Man 2, beide ook van Disney. Toy Story 3 is de eerste Pixar-film met zo ’n goed openingsweekend. De film streeft het record van 70 miljoen van The Incredibles (2004) ruim voorbij. Finding Nemo (2003) had van alle Pixar-films de hoogste opbrengst wereldwijd .

Het  tweede vervolg van Pixars succesvolle speelfilmdebuut in 1995 ontving tot nu toe overwegend lovende recensies. Disney zei tegen de New York Times dat de familiefilm een bijzonder breed publiek aantrekt en dat 40 procent van de bezoekers tussen 17 en 24 jaar is, en dus niet tot het vaste publiek voor een familiefilm behoort. De opvallend grote belangstelling van deze leeftijdsgroep heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat dit publiek opgroeide met de eerste twee Toy Story-films.

Toy Story 3 draait vanaf vandaag in de Nederlandse bioscopen.