Titanic vanaf voorjaar 2012 in 3D

Ook Avatar komt opnieuw in de zalen

De succesfilm Titanic van James Cameron krijgt een re-release in de bioscoop, dit bevestigde de regisseur in een interview met het Amerikaanse dagblad USA Today. De film over de meest memorabele scheepsramp uit de geschiedenis zal vanaf het voorjaar van 2012 te zien zijn in een driedimensionale uitvoering.

In 1997 brak het ruim 200 miljoen dollar kostende Titanic vrijwel alle bioscooprecords door in vlot tempo wereldwijd ruim 1,8 miljard dollar op te halen. Hiermee was Titanic lange tijd de film met de hoogste opbrengst ooit, tot James Camerons nieuwe geesteskindje Avatar begin dit jaar de 2 miljard dollar grens doorbrak. Tevens won Titanic elf Oscars, waaronder die voor beste film en beste regie. De re-release van de film staat voor 2012 gepland, omdat het dan een eeuw geleden is dat het wereldberoemde schip zonk.

Ook Avatar mag zich opmaken voor een tweede leven in de bioscoop. Aan de film worden nieuwe scènes toegevoegd, die de totale speelduur met tien minuten verlengen. De bedoeling is dat deze extended cut nog dit najaar in de zalen te zien zal zijn.