Tim Burton regisseert Monsterpocalypse

Filmbewerking van bordspel

Tim Burton zal de regie voor de filmadaptatie van het bordspel Monsterpocalypse op zich nemen. Dat maakte de producent van de film vandaag bekend.

De film werd enkele maanden geleden aangekondigd en al enige tijd deden geruchten de ronde over Burtons betrokkenheid, die vandaag bevestigd werden door Roy Lee, producent van de film. De film is een bewerking van het gelijknamige bordspel van Matt Wilson, waarin monsterminiaturen de strijd aangaan met buitenaardse wezens. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety wordt er bovendien gespeculeerd dat de film in 3D zal worden uitgebracht. Momenteel wordt er door scenarist John August aan het script gewerkt. August en Burton maakten samen eerder Corps Bride, Big Fish en Charlie and the Chocolate Factory.

Op dit moment is Burton bezig met Dark Shadows, een drama met Johnny Depp in de hoofdrol. Het is de zesde keer dat de regisseur en acteur samenwerken, en Burton zou Depp ook op het oog hebben voor Monsterpocalypse.

Naast Monsterpocalypse zijn er enkele andere projecten met een bordpel als uitgangspunt gepland. Zo werkt Ridley Scott (Gladiator) al enige tijd aan een filmbewerking van het bekende Monopoly, terwijl Peter Berg (Hancock) zou werken aan een verfilming van Zeeslag. Eerder werd bijvoorbeeld het bekende whodunit bordspel Cluedo naar het witte doek vertaald als Clue (Jonathan Lynn, 1985).