The Vegan Vampire wint Time Capsule Award

Eerste prijs Imagine Film Festival uitgereikt

Tijdens het 26ste Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival heeft de korte retro-film The Vegan Vampire de Imagine Time Capsule 2010 Award gewonnen.

Naast The Vegan Vampire waren ook Fureur Blanche, Cokes Zifters en Machine Messiah genomineerd. Bekijk de films hieronder.

De jury over The Vegan Vampire: 'In The Vegan Vampire van Suzi Terror keren we terug naar de dagen van de zwijgende Duitse expressionistische film. De jury was zeer onder de indruk van de verzorgde productie an sich en van actrice Mirte Eggenkamp in het bijzonder, die als de tragische veganistische vampier in mimiek en motoriek nauwelijks onderdoet voor de grote klassieke filmmonsters. Nosferatu was nooit ver weg in dit melodrama dat met zijn bloed kotsende hoofdperoon bovendien Andy Warhol's Dracula in herinnering riep. Nog een ode dus, maar dan aan een later tijdperk.'

De prijs, die dit jaar voor de eerste keer wordt uitgereikt, is voor degene die het fraaiste retro-filmpje maakte, geïnspireerd door het Retro-Magie programma van deze editie. Van geestig tot gruwelijk, van zombieorgieën tot vernuftige faketrailers: alles mocht.

Veel amateurfilmers gingen aan de slag en sommigen namen het woord retro wel heel erg letterlijk door in de oude doos te duiken en eerder gemaakt werk opnieuw aan te bieden. Via YouTube bereikte de jury zo een zeer divers scala aan huis-tuin-en- keukenproducties, met een lengte van tussen de 15 seconden en 15 minuten.


Fureur Blanche


The Vegan Vampire

 
Cokes Zifters


Machine Messiah

Alle inzendingen voor de Imagine Time Capsule Award zijn hier te zien.