Tarantino wil western maken

Regisseur noemt het 'A Southern'

Regisseur Quentin Tarantino (Pulp Fiction, Kill Bill) denkt na het succes van zijn laatste film Inglourious Basterds serieus na over toekomstige filmplannen. Tegenover New York Daily News lichtte de regisseur een tipje van de sluier op.

‘Ik zou graag een western maken, maar in plaats van deze te situeren in het typische western-Texas, zou ik het ten tijde van de slavenarbeid willen laten spelen. Dat is een onderwerp waar men nog steeds huiverig voor is,’ aldus de regisseur.

De film moet gaan over de onderdrukking van zwarte slaven in het zuiden van de Verenigde Staten in de negentiende eeuw. ‘Je kunt een film over de ontsnapping van slaven via de Underground Railroad maken die aanvoelt als een zware geschiedenisles,’ vervolgt Tarantino, ‘of je maakt een film die spannend is; als een avontuur. Een soort spaghettiwestern die zich afspeelt in die tijd. In plaats van een western zou ik het ‘A Southern’  willen noemen.’

Eerder werd al bekend dat Tarantino werkt aan een tweede vervolgfilm op de succesvolle Kill Bill. Hoewel beide plannen zich nog in een vroeg stadium bevinden, verzekert de regisseur dat ze serieus zijn en dat hij er zo snel mogelijk mee wil beginnen.