Subsidie voor drie publieksfilms

Dolfje Weerwolfje, Süskind en Heineken-film krijgen geld

De plannen voor de speelfilms Dolfje Weerwolfje, De Heineken ontvoering en Süskind ontvangen elk ruim 1,8 miljoen euro subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Dit maakte het Filmfonds dinsdag bekend.

De films, die zich nog in de startfase bevinden, zijn gekozen uit elf plannen die meestreden in Telescoop, een jaarlijks project van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), het CoBo-fonds, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Filmfonds.

De film over de ontvoering van biermagnaat Heineken is een productie van IdtV Film. De regie is in handen van Maarten Treurniet (Pleidooi, Zwarte sneeuw, De passievrucht).

Süskind is een speelfilm van regisseur Rudolf van den Berg (Zoeken naar Eileen, Tirza) over verzetsheld Walter Süskind. Met gevaar voor eigen leven wist hij in de Tweede Wereldoorloog samen met het Amsterdamse studentenverzet tweeduizend mensen, onder wie veel joodse kinderen, te behoeden voor deportatie.

Joram Lürsen (Alles is liefde) regisseert Dolfje Weerwolfje, de langverwachte verfilming van het gelijknamige kinderboek van Paul van Loon.

Telescoop streeft ernaar Nederlandstalige 'kwaliteitsfilms' voor een breed publiek toegankelijk te maken met een substantiële realiseringsbijdrage. Eerdere telescoop-films zijn Minoes, Zwartboek en Alles is Liefde. Vorig jaar kregen Sonny Boy, Tirza en Tony Tien een bijdrage.