Son of Babylon slotfilm Nederlands Film Festival

Nederlands-Iraakse coproductie sluit festival af

Son of Babylon is de officiële slotfilm van de 30ste editie van het Nederlands Film Festival. Dat heeft het festival vrijdag bekend gemaakt.

De Nederlands-Iraakse coproductie van regisseur Mohamed Al-Daradji vertelt het verhaal van een jongen die samen met zijn oma liftend op zoek gaat naar zijn vader die nooit is teruggekeerd uit de oorlog. De film speelt zich af in Noord- Irak, twee weken na de val van Saddam Hussein in 2003.

Regisseur Mohamed Al-Daradji (1978) volgde in Bagdad de opleiding tot regisseur. Hij kwam in 1995 naar Nederland, waar hij zich specialiseerde als cameraman. Later behaalde hij in Engeland zijn MA in Cinematography. Al-Daradji heeft een aantal korte films en commercials gemaakt, Son of Babylonis zijn tweede lange speelfilm .

Son of Babylon werd tijdens de Berlinale 2010 onderscheiden met de Amnesty International Film Award en de Peace Film Award en ontving de Netpac Award op het Karlovry Vary Internationaal Film Festival. De film beleeft zijn Nederlandse première op donderdag 30 september in de Rembrandt Bioscoop in Utrecht.