Scott werkt aan twee Alien-prequels

... in 3D

Regisseur Ridley Scott, die binnenkort in Cannes zijn nieuwste film Robin Hood presenteert, werkt niet aan één, maar twee Alien-prequels. En als de techniek het toelaat, worden ze driedimensionaal opgenomen.

Dit vertelde de regisseur tijdens een persconferentie in aanloop naar de première van Robin Hood in Cannes. ‘Het worden twee films,’ zegt Scott. ‘We werken nu aan de vierde versie van het script en dat gaat de goede kant op. De films zullen in 3D geschoten worden. Wat James Cameron bij Avatar in vier jaar voor elkaar kreeg, kan nu in twee jaar.’

De eerste Alien-prequel zou zich richten op de dode astronaut die in de eerste film wordt aangetroffen door de bemanning van de Nostromo. Daarnaast wil Scott zich richten op het Avatar- achtige thema van 'terraforming' – het creëren van aards leven op vreemde planeten door invloedrijke bedrijven. De film moet eind 2011, begin 2012 in première gaan.

Scotts baanbrekende Alien (1979), bekroond met een Oscar voor beste special effects, werd al gevolgd door drie sequels: Aliens (James Cameron, 1986), Alien 3 (David Fincher, 1992) en Alien: Resurrection (Jean- Pierre Jeunet, 1997).