Sam Mendes verfilmt roman McEwan

Britse roman On Chesil Beach wordt verfilmd

Regisseur Sam Mendes zal de roman On Chesil Beach van Britse schrijver Ian McEwan verfilmen.

De Britse filmmaker Sam Mendes ( American Beauty, Revolutionary Road) gaat waarschijnlijk de korte roman van McEwan uit 2007 verfilmen. On Chesil Beach gaat over de ongelukkige huwelijksnacht van een jong koppel in 1963. Voor de vrouwelijke hoofdrol zou Mendes actrice Carey Mulligan ( An Education) op het oog hebben.

De verfilming van On Chesil Beach past goed in het rijtje van eerdere filmbewerkingen van McEwans boeken, zoals The Cement Graden (Andrew Birkin), Enduring Love (Roger Michell) en Atonement (Joe Wright). De Spaanse regisseur Pedro Almodovar zou in 2007 interesse hebben getoond in de filmrechten van On Chesil Beach, maar McEwan zou de boot destijds hebben afgehouden, meldt de literaire website Depapierenman.be.

Mendes werd onlangs nog genoemd als regisseur voor Oz: The Great and Powerful, een geplande Wizard of Oz-adaptatie van Disney. Maar volgens Britse krant The Guardian zou de regisseur zich, vanwege zijn enthousiasme voor de verfilming van McEwans roman, direct uit het project hebben teruggetrokken.

De regisseur zal ook de nieuwe James Bond-film regisseren, maar de productie werd eind april stopgezet, vanwege de financiële crisis in filmstudio MGM. Volgens The Guardian hoopt de regisseur verder te kunnen werken aan het Bond-project zodra de problemen bij de studio zijn opgelost.