Robin Hood getipt als openingsfilm Cannes

Ook Wall Street 2 mikt op première tijdens festival

Ridley Scotts Robin Hood lijkt de openingsfilm te worden van het komende filmfestival van Cannes, zo melden diverse Amerikaanse filmsites.

Net als de voorgaande jaren lijkt het er sterk op dat de organisatie van Cannes kiest voor een commerciële Hollywoodfilm als openingsfilm. De voorbije jaren openden onder meer The Da Vinci Code, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en Up het festival.

Hollywood.com meldt dat Robin Hood, met in de hoofdrol Russell Crowe, dit jaar de openingsfilm van Cannes gaat worden. De organisatie van het festival wil het nieuws echter niet officieel bevestigen. ‘We hebben nog geen beslissing genomen. We hebben nog niet alle films die kans maken om openingsfilm te worden bekeken.’

Tevens werd vandaag bekend dat de release van Oliver Stone’s Wall Street 2: Money Never Sleeps, het vervolg op zijn Oscar winnende Wall Street  (1987), een half jaar verschoven is naar september 2010.  Distributeur Fox hoopt zo dat de film geselecteerd wordt voor het filmfestival van Cannes.

Het filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 23 mei.