Pierre Morel verfilmt sciencefiction boek Dune

Eerder maakte David Lynch een film over planeet Arrakis

Pierre Morel (Taken) gaat het sciencefiction boek Dune (1965) van Frank Herbert verfilmen. Eerst zou Peter Berg (Hancock, The Kingdom) de film regisseren, maar hij heeft het te druk met andere projecten.

Dune gaat over een waardevolle grondstof, genaamd melange, die alleen op de woestijnplaneet Arrakis voorkomt. Twee rivaliserende families willen de grondstof in handen te krijgen, maar dat is lastig vanwege stormen en grote zandwormen. Het boek van Herbert, de eerste in een reeks van zes, was een groot succes. David Lynch verfilmde het boek al eens in 1984. De film werd zowel artistiek als commercieel beschouwd als een mislukking, maar bereikte in de loop der jaren een cultstatus.

Producent Paramount Pictures is nog op zoek naar een schrijver, die onder leiding van Pierre Morel nog een keer kijkt naar het huidige script van Josh Zetumer. Er zijn nog geen acteurs aan het project verbonden. In maart verschijnt de nieuwe film van Morel , From Paris With Love, in de Nederlandse bioscopen, waarvan onlangs een nieuwe trailer is verschenen.