Paul Verhoeven is Zomergast

Regisseur bij VPRO-programma Zomergasten

Filmregisseur Paul Verhoeven is een van de zes gasten die deze zomer in het programma Zomergasten van de VPRO geïnterviewd zal worden. Dat maakte de omroep vandaag bekend.

Paul Verhoeven maakte in 1969 furore met zijn televisieserie Floris. Daarna maakte de regisseur veel succesvolle speelfilms, zoals Turks Fruit (1973), Soldaat van Oranje (1977) en De Vierde Man (1983). Verhoeven werkte ook in Hollywood, en maakte daar onder andere RoboCop (1987), Total Recall (1990) en Basic Instinct (1992). In 2004 won hij de Bert Haanstra Oeuvreprijs.

In eerdere jaren van het zomerprogramma waren regisseurs als Hany Abu-Assad, Maria Goos en Alex van Warmerdam te gast. Acteurs uit Verhoevens laatste film Zwartboek (2006) Halina Reijn, Carice van Houten en Thom Hoffman werden in eerdere seizoenen van Zomergasten geïnterviewd. Deze zomer is ook actrice Annet Malherbe (De noorderlingen) een van de gasten. De overige gasten zijn Jan Marijnissen, Maarten ’t Hart, Paulien Cornelisse en Erwin Olaf.

In het avondvullende programma zal Verhoeven zijn favoriete televisieavond samenstellen, en zal zijn keuzefilm na afloop van het interview worden uitgezonden. De aflevering van Zomergasten met Paul Verhoeven is op zondag 29 augustus.