Palm Springs selecteert Vlaamse films

Vlaanderen is ‘cinematic hot spot’

Het Internationaal Filmfestival van Palm Springs presenteert dit jaar een selectie van vijf Vlaamse films onder de noemer ‘Flanders Five’. De vijf titels zijn: Smoorverliefd (Hilde van Mieghems), Turquaze (Kadir Balci), Pulsar (Alex Stockman), Dossier K. (Jan Verheyen) en Adem (Hans Van Nuffel). Adem doet tevens mee in de New Voices/New Visions competitie.

In een persbericht van het Vlaams Audiovisueel Fonds, dat alle geselecteerde films subsidieerde, zegt festivalprogrammeur Alissa Simon bijzonder verheugd te zijn met deze minifocus: 'Vlaanderen is een cinematografische ‘hot spot’ die ons recent nog festivalfavorieten als Ben X, Aanrijding in Moscou en De helaasheid der dingen leverde.’

Adem beleefde in september zijn wereldpremière op het Filmfestival Montréal, waar de film de Grand prix des Americas won. Daarna viel de film in de prijzen op het Internationaal Filmfestival van Rome en won debuterend regisseur Van Nuffel de Variety New Talent Award in Zürich.

Van de geselecteerde films is alleen Dossier K. uitgebracht in Nederland. De andere films draaien vooralsnog niet in de Nederlandse bioscopen.
Palm Springs is met 130.000 bezoekers een van de grootste publieksfestivals van de VS . Het festival wordt gehouden van 6 t/m 17 januari 2011.

Kijk hier voor het gehele programma van Palm Springs International Film Festival .