Oud Kubrick-script alsnog verfilmd

Scarlett Johansson en Sam Rockwell in cast

Een oud script van regisseur Stanley Kubrick (1928-1999) ziet ruim tien jaar na de vondst ervan alsnog het levenslicht, meldt Production Weekly. Lunatic at Large, geschreven door Jim Thompson en Kubrick, wordt later dit jaar verfilmd.

De mystery-thriller, die zich afspeelt rond een psychiatrisch ziekenhuis in het New York, was een van de projecten waar Kubrick na de opnamen van zijn succesfilm Spartacus (1960) aan werkte. Het script raakte echter zoek in de overdaad aan documenten in Kubricks werkkamer. Na zijn dood vond zijn schoonzoon het terug, waarna diverse filmmaatschappijen interesse toonden.

De hoofdrollen Lunatic at large, waarvan de opnames naar verwachting dit najaar zullen starten, worden gespeeld door Scarlett Johansson en Sam Rockwell. Eerstgenoemde was onder meer te zien in Lost in Translation en Match Point, Rockwell speelde in Frost/Nixon en Moon. De regie is hoogstwaarschijnlijk in handen van de Britse reclamefilmer Chris Palmer, die met de film zijn speelfilmdebuut maakt.