Oscar van Rompay wint prijs beste acteur

Acteur Win/win succes in New York

Oscar van Rompay heeft voor zijn hoofdrol in de Nederlandse productie Win/win een prijs ontvangen op het Brooklyn International Film Festival. De jonge Vlaming sleepte het Certificate of Outstanding Achievement voor beste acteur in de wacht.

De film van regisseur Jaap van Heusden werd geselecteerd voor het jaarlijkse festival in New York, dat afgelopen week voor de 13de keer werd gehouden. De filmmaker was bij de vertoning van zijn film aanwezig en nam de prijs voor Van Rompay in ontvangst. De Vlaamse acteur maakte met de rol in Win/win zijn filmdebuut. Van Rompay is vooral bekend als theateracteur en is verbonden aan Toneelgroep Gent.

Van Heusden vertelde Cinema.nl eerder dat hij al snel overtuigd was van de jonge acteur: ‘Toen we gingen casten en ik Oscar Van Rompay zag, wist ik dat hij Ivan moest zijn. Met zijn inbreng kwam het personage pas echt tot leven. Oscar heeft precies dat intense, dat vloeiende dat ik me bij Ivan voorstelde.’

Win/win vertelt het verhaal over de jonge beurshandelaar Ivan (Van Rompay) op de Amsterdamse Zuidas. Terwijl de banken omvallen maakt de jonge trader een bliksemcarrière door grote winsten binnen te halen. Ook persoonlijk gaat het Ivan voor de wind, als de receptioniste Deniz ( Halina Reijn) voor hem valt. Ondanks zijn successen dreigt Ivan zichzelf te verliezen. Naast Van Rompay en Reijn zijn er rollen weggelegd voor Leon Voorberg en Hans Kesting. Win/win draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.