Ook Scorsese gaat 3D

Hugo Cabret wordt 3D-film

Aan de 3D-gekte lijkt voorlopig geen einde te komen. Na veel geruchten over allerlei reboots in 3D (zo lijken onder andere Titanic en Jaws te gaan herleven in 3D), heeft nu ook Martin Scorsese bevestigd zijn volgende film in 3D te zullen gaan maken.

Zijn nieuwe creatie, een adaptatie van Brian Selznicks The Invention of Hugo Cabret, zal in 3D worden opgenomen. Deze keuze komt niet als een verrassing, aangezien Scorsese, bekend van klassiekers als Taxi Driver, Goodfellas en Casino , zich onlangs nog positief uitliet over de volop in ontwikkeling zijnde techniek: ‘We zien grotendeels alles met diepte. Bij theatervoorstellingen zien we ook alles met diepte, waarom een film als Precious dan niet? Dat zou wel moeten. Ik zou er graag eentje maken, mits ik de camera maar net zo kan bewegen als altijd. Het lijkt me ook natuurlijk dat we de kant van 3D opgaan.’

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen en Asa Butterfield. De opnames starten in juni 2010 in London.