Nominaties Rembrandt Awards bekend

Nederlandse publieksprijzen op 22 maart uitgereikt

De nominaties voor de Rembrandt Awards 2010 zijn bekend. Het publiek heeft op de website van de enige Nederlandse publieksprijs voor film en DVD haar stem uitgebracht.

De storm, Komt een vrouw bij de dokter en Spangas op survival zijn genomineerd voor de Beste Nederlandse Film. De strijd om de titel van Beste Buitenlandse Film gaat tussen Avatar, Slumdog Millionaire en Up.

Barry Atsma is in de categorie Beste Nederlandse Acteur twee keer genomineerd. Hij werd genomineerd voor zijn rol in Komt een vrouw bij de dokter en voor zijn rol in De storm.  De tweede kanshebber in deze categorie is Daan Schuurmans voor Terug naar de kust'. 

Brad Pitt is in de race voor de titel Beste Buitenlandse Acteur voor zijn spel in The Curious Case of Benjamin Button. Leonardo Dicaprio (Revolutionary Road) en Robert Pattinson voor (The Twilight Saga: New Moon) zijn de andere genomineerden.  De Rembrandt Awards worden op 22 maart uitgereikt in Amsterdam. De ceremonie vindt plaats in de Escape op het Rembrandtplein.

Klik hier voor de volledige lijst met genomineerden

Bron: Novum