Nieuwe film Terrence Malick naar Cannes?

Ook David Verbeeks R U There genoemd

Terrence Malicks nieuwe film The Tree of Life gaat hoogstwaarschijnlijk in première op het komende filmfestival van Cannes, zo melden diverse buitenlandse media. De organisatie van het festival wil de film, die al jaren geleden werd opgenomen, selecteren voor de hoofdcompetitie.

Makers van films die draaien in de hoofdcompetitie worden verwacht de rode loper première van hun film bij te wonen en na afloop deel te nemen aan een persconferentie. Malick, die na zijn debuut in 1973 met Badlands slechts vier films maakte, staat bekend als een regisseur die de media schuwt en zo min mogelijk over zijn werk naar buiten wil brengen. Mocht The Tree of Life inderdaad in première gaan in Cannes, dan is dit tamelijk uniek.

Over The Tree of Life is tot dusver ook weinig bekend. De film, met onder anderen Brad Pitt en Sean Penn, werd begin 2008 opgenomen en zou gaan over het verlies van onschuld in de jeugdjaren. Momenteel legt Malick de laatste hand aan de montage.

Naast een eventuele première van The Tree of Life gaan ook sterke geruchten dat Woody Allens You Will Meet a Tall Dark Stranger en Wall Street: Money Never Sleeps van Oliver Stone op het festival zullen draaien. Nederland lijkt vertegenwoordigd te gaan worden door David Verbeek met zijn in Taiwan opgenomen speelfilm R U There.

De 63ste editie van het filmfestival van Cannes vindt plaats van 12 tot 23 mei en opent met Ridley Scotts Robin Hood.