Nieuwe James Bond-film afgeblazen

Geldcrisis bij MGM doet film de das om

De 23ste James Bond-film is definitief afgeblazen vanwege de grote financiële problemen van filmstudio MGM. Dat maakten verschillende Amerikaanse en Britse media bekend.

Enkele maanden geleden werd bekend dat filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) de nieuwste Bond-film voor onbepaalde tijd had uitgesteld vanwege de financiële onzekerheid waarin de studio verkeerde. Inmiddels is de situatie zo uitzichtloos , dat MGM het langverwachte project met de werktitel ‘Bond 23’ definitief heeft stopgezet. De problemen van MGM zullen pas opgelost worden, zodra de studio een financier of koper vindt.

De regie van de 23ste film over de Britse spion zou in handen zijn van Sam Mendes (American Beauty) en Daniel Craig zou de titelrol op zich nemen, net als in de laatste twee Bond- films Casino Royale (2006) en Quantum of Solace (2008). Of de film er ooit nog komt is onduidelijk. Het is overigens niet de enige productie die lijdt onder de financiële crisis bij MGM . Zo is ook het verschijnen van The Hobbit, de proloog op de trilogie The Lord of the Rings, uitermate onzeker.