Nieuwe Corbijn-film opent Film by the Sea

The American in Vlissingen in première

De 12de editie van het Film by the Sea festival opent met de première van The American van Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn. De hoofdrollen worden onder meer vertolkt door George Clooney (O Brother, Where Art Thou?) en Thekla Reuten (In Bruges).

The American in gebaseerd op de bestseller A Very Private Gentleman van de auteur Martin Booth. De thriller vertelt het verhaal van een gespecialiseerde wapenmaker (Clooney), die onderduikt in een Italiaans bergdorp om zijn laatste opdracht te volbrengen.

Het is de tweede speelfilm van Corbijn, die zijn speelfilmdebuut maakte met Control (2007), de gevierde biopic over zanger Ian Curtis. Corbijns debuutfilm won in totaal 23 awards, waaronder drie onderscheidingen op het Filmfestival van Cannes: de Label Europa Cinéma voor de beste Europese film van de Quinzaine, de prijs Regards Jeunes voor debuterende regisseurs en een Speciale Vermelding bij de uitreiking van de Camera d’Or voor het Beste Debuut .  

Het complete programma van Film by the Sea wordt op 1 september bekendgemaakt. Het festival onderscheidt zich van andere filmfestivals  door de speciale aandacht voor nationale en internationale boekverfilmingen, waar het jaarlijkse competitieprogramma aan is gewijd. De 12de editie van het festival vindt plaats van 10 tot en met 19 september in Vlissingen.