Nederlandse thriller succes op markt Cannes

Zwart Water binnenkort in Zuid-Korea

Tijdens het Internationale Filmfestival van Cannes proberen Nederlandse producenten, net als internationale filmprofessionals, hun films te verhandelen. De Nederlandse film Zwart Water is daar een van. De thriller van Elbert van Strien doet goede zaken op de markt van het festival. Dat maakte producent Accento Films vandaag bekend.

Zwart Water (Engelstalige titel: Two Eyes Staring) wordt binnenkort uitgebracht in Zuid-Korea. Daarnaast is Accento Films in Cannes bezig met het sluiten van deals met onder andere Groot-Brittannië, Brazilië en Canada. Verder heeft het Amerikaanse productiebedrijf Vertigo interesse getoond in het maken van een remake van de film. Vertigo Entertainment produceerde eerder onder andere de Amerikaanse thrillertrilogie The Grudge en Martin Scorsese’s film The Departed.

De speelfilm met rollen van Hadewych Minis (Moordwijven) en Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter) ging in Nederland al in maart in première. Zwart Water gaat over een Nederlands gezin dat naar België verhuist omdat moeder Christine het huis van haar ouders heeft geërfd. De negenjarige dochter Lisa ontdekt in de kelder een eigenaardig meisje. Het meisje beweert de overleden tweelingzus van Lisa’s moeder te zijn en een verschrikkelijk geheim  te hebben.