Marc Webb regisseur nieuwe Spider-Man film

Filmmaker gaat mogelijk een trilogie maken

Marc Webb, bekend van (500) Days of Summer, gaat de nieuwe Spider-Man film regisseren. Dat heeft filmmaatschappij Sony bekend gemaakt. Het wordt een film die los staat van de Spider-Man trilogie van het afgelopen decennium.

Webb is als regisseur voor de film aangetrokken, nadat Sony besloot om niet meer verder te werken met Sam Raimi (de regisseur van de vorige Spider-Man trilogie) vanwege een meningsverschil over het script. Ook Tobey Maguire, de hoofdrolspeler uit de vorige drie delen, werkt niet meer mee aan de nieuwe film.

Marc Webb gaat een Spider-Man film regisseren die zich afspeelt tijdens de schoolperiode van Peter Parker. Hij moet leren omgaan met typische tienerproblemen, maar ook met zijn superkrachten. De filmmaker heeft een optie om ook nog twee vervolgen te maken. Het is nog niet bekend wie de rol van Peter Parker gaat spelen.

Het scenario voor de film wordt geschreven door James Vanderbilt (Zodiac). Hij zal zich baseren op de Ultimate Spider-Man stripboeken van Brian Michael Bendis en Mark Bagley van het afgelopen decennium. De vorige Spider-Man trilogie was gebaseerd op de stripboeken uit de jaren ’60.

De nieuwe Spider-Man film komt in de zomer van 2012 uit.