Madonna verfilmt Brits koningshuisschandaal

Vera Farmiga genoemd als hoofdrolspeelster

Madonna gaat een film regisseren over het bewogen leven van de Britse Koning Edward de Achtste. De film zal kortweg E.W. heten. Dit heeft het Amerikaanse vakblad Variety bekendgemaakt.

Koning Edward VIII deed in 1936 veel stof opwaaien toen hij afstand deed van de troon, zodat hij met zijn Amerikaanse minnares Wallis Simpson in het huwelijk kon treden. Hierdoor werd hij één van de kortst regerende Britse vorsten ooit. De affaire leidde tot een vergaande crisis binnen het Britse koningshuis. Edwards huwelijk met Simpson werd vooral als een schandaal gezien omdat zij al tweemaal eerder getrouwd was geweest.

Actrice Vera Farmiga, die voor een Oscar genomineerd is voor haar rol in Up in the Air, zal waarschijnlijk de rol van Wallis Simpson spelen. Wie Koning Edward VIII zal spelen, is nog niet bekend .

Voor Madonna wordt het haar tweede film als regisseuse; in 2008 was ze al verantwoordelijk voor de dramafilm Filth and Wisdom, die de Nederlandse bioscopen niet haalde. De scenarist van de film wordt Alex Keshishian, met wie Madonna al eerder samenwerkte voor haar concertfilm Truth or Dare: In Bed with Madonna.

(bron: novum)