James Cameron heeft een optie op de filmrechten van het boek The Last Train From Hiroshima: The Survivors Look Back van Charles Pellegrino. Het boek, dat nog niet is uitgebracht, gaat over de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki.

In The Last Train From Hiroshima staan ooggetuigenverslagen van Japanse slachtoffers en Amerikaanse piloten. Voor zover bekend waren er dertig Japanners die zowel de atoomaanval in Hiroshima als Nagasaki hebben meegemaakt, omdat ze na de eerste aanval naar de andere stad waren gevlucht. James Cameron bezocht vorige maand de enige overlevende van beide atoomaanvallen, Tsutomu Yamaguchi, tijdens een promotietour van Avatar in Japan. Yamaguchi overleed vorige week maandag.

Het is niet bekend of James Cameron de film zelf gaat regisseren en ook is er nog geen filmmaatschappij aan het project verbonden. Cameron heeft namelijk de optie op de filmrechten uit eigen middelen betaald.

Ondertussen gaat het nog steeds goed met Camerons andere film Avatar. De sciencefiction film heeft inmiddels wereldwijd het meeste geld (1 ,3 miljard dollar) opgebracht na Titanic (1,8 miljard dollar, ook van James Cameron). De filmmaker bevestigde vorige week nog een keer tijdens een vraaggesprek dat er een sequel komt van Avatar.